Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Disneyland Paris


Het is een beetje een jaarlijkse traditie geworden bij ons, een tweedaags bezoekje aan Disneyland Parijs. Eigenlijk hadden we niet echt plannen, maar de zoon had een pedagogische studiedag en er liep ook net een promotie op de site, dus ik dacht, yes, doen we! Dus vorige week stapten we de auto in richting Parijs. Kijk snel mee naar enkele heel wat foto's:

We verbleven voor het eerst in hotel Santa Fé, het Cars hotel, wat the little guy heel leuk vond natuurlijk. Het was voor ons het verste hotel waar we al geslapen hadden (we verbleven eerder al twee maal in het Disneyhotel, in hotel New York en in Newport Bay), maar er waren shuttlebusjes die je naar de ingang van het park bracht. Het hotel was heel leuk ingericht en de kamers waren ook tof en netjes. Het enige wat ik iets minder vond, was het ontbijt, heel lang wachten en niet zo heel gevarieerd.

Dag één hebben we eigenlijk in het Disneyland-park zelf doorgebracht. Gezellig van de sfeer genieten, het lente-seizoen was er volledig op gang met Swing into Spring, dus heel wat mooie versiering, leuke parades en dansshows. We deden er onze favoriete attracties zoals Big Mountain Thunder, It's a Small World, Buzz Lightyear, Peter Pan, Pirates of the Caribbean en voor het eerst ook het doolhof van Alice in Wonderland, waar we dus echt de uitgang niet vonden (we zijn dan maar langs de ingang naar buiten gegaan met het smoesje dat the little guy naar het toilet moest, haha).

Tussendoor gingen we ook even terug naar het hotel, voor een namiddagdutje (vroeg vertrokken, veel gewandeld en ik was jammer genoeg ook wat ziek) en om ons wat op te frissen, en nadien ging we lekker eten bij Annette's Diner in The Village, heerlijke hamburgers met frietjes en dat allemaal in een leuk retro Amerikaanse sfeer.
Nadien keerden we terug naar het Disneypark voor nog een ritje op de Big Thunder Mountain, ah ja natuurlijk, en ook voor de Disney Dreams lichtshow, 's avonds te zien op het kasteel, met heel wat kleur, vuurwerk, disneyfiguren en prachtige muziek, een aanrader!
We zagen het kasteel in heel wat mooie vormen:

Waar we op dag 1 nog genoten van wat zon, was dag 2 een beetje een domper, onophoudelijke regen en ik die nog steeds ziek was (grieperig en keelpijn :( Tip: als je net binnenkomt in het Walt Disney Studios Park heb je een ehbo stand, daar hebben ze me toch wat medicatie kunnen geven, wat me toch door de dag geholpen heeft). We zochten dus een beetje de warme plekjes op, zo deden we de Animagique-show, Ratatouille (leuke herinneringen aan ons vorig bezoekje tijdens de opening) en gingen de mannen in de Tower of Terror. Nadien nog even langs de winkeltjes, tuurlijk, en dan gingen we terug huiswaarts!
Zo fier dat hij voor het eerst op de Tower of Terror durfde, en hij vond het leuk!

Hoe mooi is de etalage van de Ratatouille gift-shop <3


Hopelijk hebben jullie zo een beetje mee kunnen genieten van de Disney-magie van Disneyland Paris! Tot een volgende keer Mickey <3