zondag 6 juli 2014

Ratatouille, The Adventure - Disneyland Paris


Op 10 juli 2014 is het zover, Disneyland Parijs opent een volledig nieuw mini-land geïnspireerd door de film Ratatouille, namelijk 'La Place de Rémy'. Een compleet nieuw gedeelte in het Walt Disney Studios Park, met daarin een gloednieuwe attractie Ratatouille: The Adventure, en een restaurant Bistrot chez Rémy. Later dit jaar volgt er ook nog een speciaal winkeltje op het plein, Chez Marianne - Souvenirs de Paris.
Ik werd, samen met mijn gezinnetje en nog een aantal andere bloggers, vorige week twee dagen uitgenodigd door Disney, om in preview helemaal ondergedompeld te worden in het leven van deze kleine rat Rémy!Het was echt een super tweedaagse, we werden verwend door Disney en hebben heel wat mooie dingen beleefd! En ik beleef ze nog steeds, kan niet stoppen met kijken naar alle leuke foto's die ik gemaakt heb en ik blijf ook steeds wegdromen! We mochten logeren in hét Disneyhotel, wat gewoon geweldig is. Ons allereerste bezoekje aan Disneyland enkele jaren terug, verbleven we daar toen ook, en ik heb altijd gezegd dat ik nog eens terug wou. Het ruikt er heerlijk en het is er oh zo mooi!
We hebben er heerlijk gegeten, kregen een exclusieve ontmoeting met de échte spiderman, speciaal voor the little guy, ... maar vandaag vertel ik jullie graag al wat meer over de nieuwe ratatouille attractie (nog niet té veel natuurlijk, ik wil niet alles prijsgeven).

Ratatouille: The Adventure ligt op La Place de Rémy, de Ratatouille versie van een typisch Parijs plein, met een fontein, lantaarnpalen en bankjes. Overal zitten kleine ratjes verstopt in het decor, geen echte natuurlijk, maar in de omheining, op de lampjes, zelf op de riooldeksels vind je ze terug. In het midden staat een mooie grote fontein met flessen wijn en heel wat van onze kleine vriendjes!
Je kan er ook plaats nemen op een motor of een vespa, om je helemaal in Parijs te voelen.

De nieuwe attractie, Ratatouille: The Adventure, is de 60e attractie van Disneyland Paris. Het is ook helemaal nieuw en uniek. Je klimt aan boord van een 'ratmobiel' en met een 3D-brilletje op je neus krimp je echt tot het formaat van een rat en beleef je samen met de kleine chef Rémy heel wat avonturen in het bekende restaurant van Gusteau.
Ik kan je één ding zeggen, het is leuk, het is écht heel leuk! Het is prachtig gemaakt en je beleeft het helemaal met al je zintuigen (je ziet vanalles, je voelt ook af en toe iets en je ruikt ook echt het heerlijke eten). Verder wil ik niet te veel verklappen, je moet het echt zelf gaan ontdekken!
Hier al een kleine sneak-peek met enkele snapshots van de 3D beelden (the little guy deed af en toe de bril naar beneden omdat hij dacht dat hij ging verschieten, hehe):

Oh, wat wil ik snel deze keuken nog eens induiken! En niet alleen deze 3D-versie, maar ook de echte keuken van het restaurant Bistrot chez Rémy, maar daar vertel ik een volgende keer meer over!

Wat denken jullie ervan? Zijn jullie al benieuwd naar de attractie?

Ik wil alvast ook nog het Disney-team en Disneyland heel erg bedanken voor deze magische dagen vol plezier, mooie momenten en geweldige herinneringen, we hebben er dubbel en dik van genoten!! X

22 opmerkingen:

 1. Lijkt me een geweldige ervaring!! Té gek dat jullie dit mee hebben gemaakt en het Disney hotel wow! Het ziet er echt sprookjesachtig uit van buiten, zal van binnen ook prachtig zijn. En ja!! Ik ben zeker benieuwd naar de Ratatouille attractie. Ik moet Nemo ook nog steeds ontdekken. Vorige keer dat we er waren was Alexia nog te jong. Dus ik wil zeker terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ziet er zo leuk uit! Nu wil ik ook terug naar Disneyland... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk :) Disneyland al twee keer bezocht maar je kan er altijd naar blijven terugkeren he... Dit is alvast een extra reden om nog eens terug te gaan.
  Kan nog wachten om te zien wat je van de bistrot vond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. DhiniNL | Dhinivh6 juli 2014 om 12:35

  woow..gaaf dat je door disney uitgenodig om daar naar toe. Ik wil ook. Nog nooit naar Disney, alleen in my dream :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. http://softruches.blogspot.com6 juli 2014 om 15:34

  Wauw.. wat enorm gaaf :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk dat je was uitgenodigd door Disney, ook met je gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, echt hé! Ben ze zo dankbaar, en the little guy vond het ook geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, het was écht geweldig!! Ratatouille is echt leuk voor klein en groot. Nemo hebben we vorig jaar gedaan, wij vonden die super, maar Noah was toen echt wel bang en wou er dit jaar niet meer terug in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, alle redenen zijn goed om nog eens terug te gaan ;) Er zijn ook altijd wel andere dingen die je gaat ontdekken, dit was nu onze vierde keer, en nog hebben we deze keer attracties gedaan die we ervoor nog nooit gedaan hadden!
  Deze week zeker nog een vervolg artikeltje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Was inderdaad schitterend! Magische tweedaagse.. Superleuke attractie. Heel lekker gegeten en toffe mensen beter leren kennen! Xx ps. Willen terug....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, wij willen ook terug :) Vond het superleuk en gezellig jullie te leren kennen en we moeten zeker eens opnieuw afspreken! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieselot Vandemeulebroucke6 juli 2014 om 23:11

  Oh! Het ziet er echt super uit! Stiekem heel erg jaloers :p..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is echt al jaren geleden dat ik er nog eens geweest ben. De nieuwe attractie ziet er leuk uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er zo leuk uit! Ongeveer 3 jaar geleden ging ik voor het eerst naar Disneyland en ik kan al niet wachten tot we hier zelf kinderen hebben zodat we nog eens terug kunnen :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Annelies Thuwis7 juli 2014 om 12:46

  Waauuuwww wat ben ik jaloers, zomaar uitgenodigd worden door Disney...*zucht* Maar ik kijk enorm hard uit naar eind september, dan gaan wij, op vraag van mini me (en mezelf hihi) ook weer 3 dagen naar 'where all the magic happens'. Ik zou er wel kunnen wonen, if only I could! Dankzij jouw verslag en leuke foto's heb ik er alleen nog maar meer zin in gekregen! Ziet er allemaal superleuk uit, die details in de versieringen enzo. Prachtig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. OOOH heerlijk! Je voelt je zo weer helemaal kind worden! :-) Leuk dat je dit kon delen met jouw gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. thestyleavenue14 juli 2014 om 00:11

  leuk! disney is altijd feest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ratatouille is zo leuk, wat een gave nieuwe aanvulling!

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake