Mogelijk gemaakt door Blogger.

Bistrot chez Rémy @ Disneyland Paris


Ik vertelde jullie begin deze week al over de nieuwste attractie in Disneyland Parijs, nl Ratatouille - The Adventure, een supergeweldig 3D-rit waarbij je in een 'ratmobiel' krimpt tot het formaat van een ratje en meegenomen wordt met de kleine chef Rémy, bekend van de Disney-film Ratatouille.
De attractie bevindt zich in het nieuwe mini-land La Placez de Rémy, naast Toy Story land in het Walt Disney Studios Park, en opende vandaag voor het eerst écht zijn deuren!
Naast de attractie vind je er ook een heerlijk restaurant, Bistrot chez Rémy. Na onze bezoekje op Ratatouille - The Adventure werden we ook uitgenodigd op een heerlijke lunch, en daar vertel ik jullie vandaag graag wat meer over!
(bedankt aan Kim voor de foto)

Restaurant Bistrot chez Rémy is geïnspireerd op de film Ratatouille, en je vindt er ook dezelfde sfeer en verhoudingen als aan het einde van de attractie! Ook hier krijg je het gevoel alsof je gekrompen bent tot de grootte van een rat. Zo zijn de tafelbladen net de deksels van confituurpotten, de champagnekurken doen dienst als stoeltjes, er staan reuzegrote kookboeken en borden, kerstverlichting als lichtjes, en de parasolletjes boven de tafels zijn net als papieren cocktail parapluutjes. Heel gezellig en heel leuk gemaakt allemaal, je kijkt alvast je ogen uit!
Ook de inkomhal is er heel gezellig, met heel wat 'props' uit de film en Rémy's eerste vijf euro!
Ook in het toilet ziet de spiegel er reuzegroot uit! *hi Hanne & me ;)*

Ook de recepten die je kan krijgen in het restaurant komen uit de Ratatouille-film, met oa. entrecote met frietjes en, ah ja natuurlijk, ratatouille!
Je kan er kiezen uit het Rémy menu (voor- en hoofdgerecht) of het Emile menu (voor- en hoofdgerecht, dessert en een drankje). Het voorgerecht is een frisse salade, afgewerkt met kaas. Voor het hoofdgerecht kan je kiezen uit drie verschillende maaltijden (vlees, vis of vegetarisch). Dessertjes zijn gewoon zo moeilijk om er eentje uit te kiezen, zien er allemaal lekker uit, van tiramisu of chocomousse, tot fruitsalade of zelf een selectie van Franse kazen.
Voor de kindjes kan je nog kiezen voor een Little Chef menu (voor- en hoofdgerecht, dessert en drankje).

We hebben er alle drie heerlijk gegeten. De salade als voorgerecht was echt heel lekker en fris. Ik ging voor de entrecote met frietjes en een heerlijke ratatouille als hoofdgerecht. Het vriendje koos voor de vegetarische schotel die hij ook heel lekker vond. The little chef ging voor linguini met tomatensaus (en af en toe een frietje van mijn bord).
Ook de dessertjes waren sooo yum (jammer genoeg had ik niet zoveel plaats meer). We kozen voor tiramisu, fruitsalade en chocomousse!

Hier kom ik zeker terug, niet enkel voor het superlekkere eten, maar het is er ook heel erg gezellig!!
Volgende week nog meer Disney-avonturen op de blog (als jullie het nog niet beu zijn natuurlijk ;)).
Wat denken jullie van dit nieuwe Ratatouille restaurant? Willen jullie ook graag eens een hapje gaan eten bij Bistrot chez Rémy?

Nogmaals bedankt aan het Disney-team en Disneyland Parijs voor deze geweldige ervaring en zoveel leuke en mooie momenten!