Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wat je zeker moet doen in Disneyland Parijs


Jullie wisten ondertussen wel al dat we onlangs naar Disneyland Parijs trokken voor twee dagen. We gingen er de nieuwe Ratatouille attractie en het bijhorende nieuwe restaurant gaan ontdekken, maar we deden natuurlijk veel meer dan dat.
Voor ons was het de vierde keer dat we naar Disneyland gingen, en nog hebben we nu attracties gedaan waar we ervoor nooit op geweest zijn.
Ik zet graag enkele van mijn favorieten op een rijtje.

♦ Disneyland Park
1. Big Thunder Mountain
Met stip op nummer één, is toch wel de rollercoaster Big Thunder Mountain. Iedereen hier in huis is het er over eens, dit is echt de leukste attractie ooit!!
Je vindt het terug in Frontierland. Het is een houten trein die je meeneemt in een verlaten goudmijn. De attractie zelf duurt langer dan de gemiddelde achtbaan, wat echt wel leuk is. Het is een supermooi gemaakte locatie, en je hebt ook een heel mooi uitzicht over het park (als je durft te kijken natuurlijk).
Beide met slaapogen, maar om 22u wouden we toch nog een laatste keer gaan aanschuiven

2. It's a Small World
Als ik denk aan Disneyland, dan komt het liedje van It's a Small World spontaan in me op. Het is een boottochtje die je meeneemt over de hele wereld.
Je vindt het terug in Fantasyland. Het is supergezellig en oh, zo mooi!

3. Buzz Lightyear Laser Blast
Ook dit is een must-do attractie, je vindt het terug in Discoveryland. Per twee of drie stap je in een wagentje, mee de ruimte in met Buzz Lightyear van ToyStory, om zo met een laserschieter heel wat punten te verzamelen door op zoveel mogelijk objecten te schieten.

4. La Cabane des Robinson
Misschien niet zo heel spectaculair, avontuurlijk of sprookjesachtig, maar wel heel tof om eens langs te gaan. Het is een walkthrough-attractie, dus lang aanschuiven is er zeker niet aan de orde. Het is eigenlijk een grote boomhut van de familie Robinson, waarin je met trappen naar verschillende verdiepingen gaat en op elke verdieping vindt je wel iets anders: keuken, eetkamer, bibliotheek, woonkamer, slaapkamers, ... Allemaal heel mooi gemaakt en wat ik er ook zo tof aan vind, je hebt echt een heel mooi uitzicht op het park van bovenuit de boom!

5. Peter Pan's Flight
Deze attractie in Fantasyland deden we voor het eerst, en we zijn er ineens drie keer in geweest op die twee dagen. Je stapt in een piratenschipje en vliegt met Peter Pan mee naar Never Land. Je vliegt de slaapkamer in, en weer uit, van Wendy, je gaat door de sterrenhemel, boven de stad, mee naar de zee en de piraten.

♦ Walt Disney Studios Park
1. Ratatouille - The Adventure
Ik vertelde jullie hier al uitgebreid over de nieuwe Ratatouille attractie, maar het is echt eentje dat je moet gaan doen. Het is een 3D-rit in de 'ratmobiel' waar je meegenomen wordt met de kleine rat Rémy uit de film.

2. Studio Tram Tour: Behind the Magic
Deze tramrit is echt superleuk en interessant. Je ziet er heel wat props uit allerlei films (dino's, auto's, ...) en je ziet ook enkele echte filmscene's, inclusief water-vuur-explosies.

3. Cars Ralley
We wouden graag de Finding Nemo attractie Crush's Coaster nog eens doen, maar the little guy was de vorige keer echt wel bang, dus hij wou er niet meer op. De autootjes van Cars vond hij dan weer wel oké. Rondjes rijden, en draaien, in een hele leuke Cars omgeving. De bf gaat dan weer liever voor gevaarlijke dingen zoals 'The Twilight Zone Tower of Terror' of de 'Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith'.

4. Toy Story Playland
Het Toy Story land is gewoon al heel leuk om eens door te lopen. Alles is er reuzegroot gemaakt, je voelt je zelf als een klein speeltje, en je voelt je direct vrolijk (maar ja, wat niet in Disneyland natuurlijk).
Slinky Dog Zigzag Spin is daar onze favoriete attractie.

Zo, dit waren een beetje onze favorieten uit de twee parken (ik ging oorspronkelijk voor een top drie ofzo, maar dat is gewoon niet mogelijk, haha).
Daarnaast zou ik zeggen, geniet gewoon van de omgeving en de sfeer, alles is er zo magisch en heerlijk, bekijk ook eens de parades en ga langs de talrijke winkeltjes, zowel in de parken als in The Village (je kan niet mee lege handen naar huis, of ik toch niet).

Wat ik ook nog wil meegeven, ga ook eens een kijkje nemen in de niet zo alledaagse restaurantjes. Je denk misschien dat je niet echt degelijk kan eten in een pretpark, of dat het altijd hetzelfde eten is, maar ze hebben echt wel fijne restaurants, met heel lekker eten.
Zo gingen we lunchen in het nieuwe ratatouille restaurant, maar aten we 's avonds ook in het Blue Lagoon restaurant in Adventureland, meer een Afrikaanse, exotische keuken, in een heel mooi decor. En op dag twee gingen we lunchen in Agrabah Café, een buffetrestaurant met heerlijke Marokkaanse gerechten.
Heerlijke dessertjes ook, en hoe mooi zien die watermeloenen er wel niet uit!

Hopelijk vinden jullie het een handig artikel, en laat me zeker weten wat jouw favoriete attractie is als je er al geweest bent, of naar welke je het meeste benieuwd bent?