Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ratatouille, The Adventure - Disneyland Paris


Op 10 juli 2014 is het zover, Disneyland Parijs opent een volledig nieuw mini-land geïnspireerd door de film Ratatouille, namelijk 'La Place de Rémy'. Een compleet nieuw gedeelte in het Walt Disney Studios Park, met daarin een gloednieuwe attractie Ratatouille: The Adventure, en een restaurant Bistrot chez Rémy. Later dit jaar volgt er ook nog een speciaal winkeltje op het plein, Chez Marianne - Souvenirs de Paris.
Ik werd, samen met mijn gezinnetje en nog een aantal andere bloggers, vorige week twee dagen uitgenodigd door Disney, om in preview helemaal ondergedompeld te worden in het leven van deze kleine rat Rémy!Het was echt een super tweedaagse, we werden verwend door Disney en hebben heel wat mooie dingen beleefd! En ik beleef ze nog steeds, kan niet stoppen met kijken naar alle leuke foto's die ik gemaakt heb en ik blijf ook steeds wegdromen! We mochten logeren in hét Disneyhotel, wat gewoon geweldig is. Ons allereerste bezoekje aan Disneyland enkele jaren terug, verbleven we daar toen ook, en ik heb altijd gezegd dat ik nog eens terug wou. Het ruikt er heerlijk en het is er oh zo mooi!
We hebben er heerlijk gegeten, kregen een exclusieve ontmoeting met de échte spiderman, speciaal voor the little guy, ... maar vandaag vertel ik jullie graag al wat meer over de nieuwe ratatouille attractie (nog niet té veel natuurlijk, ik wil niet alles prijsgeven).

Ratatouille: The Adventure ligt op La Place de Rémy, de Ratatouille versie van een typisch Parijs plein, met een fontein, lantaarnpalen en bankjes. Overal zitten kleine ratjes verstopt in het decor, geen echte natuurlijk, maar in de omheining, op de lampjes, zelf op de riooldeksels vind je ze terug. In het midden staat een mooie grote fontein met flessen wijn en heel wat van onze kleine vriendjes!
Je kan er ook plaats nemen op een motor of een vespa, om je helemaal in Parijs te voelen.

De nieuwe attractie, Ratatouille: The Adventure, is de 60e attractie van Disneyland Paris. Het is ook helemaal nieuw en uniek. Je klimt aan boord van een 'ratmobiel' en met een 3D-brilletje op je neus krimp je echt tot het formaat van een rat en beleef je samen met de kleine chef Rémy heel wat avonturen in het bekende restaurant van Gusteau.
Ik kan je één ding zeggen, het is leuk, het is écht heel leuk! Het is prachtig gemaakt en je beleeft het helemaal met al je zintuigen (je ziet vanalles, je voelt ook af en toe iets en je ruikt ook echt het heerlijke eten). Verder wil ik niet te veel verklappen, je moet het echt zelf gaan ontdekken!
Hier al een kleine sneak-peek met enkele snapshots van de 3D beelden (the little guy deed af en toe de bril naar beneden omdat hij dacht dat hij ging verschieten, hehe):

Oh, wat wil ik snel deze keuken nog eens induiken! En niet alleen deze 3D-versie, maar ook de echte keuken van het restaurant Bistrot chez Rémy, maar daar vertel ik een volgende keer meer over!

Wat denken jullie ervan? Zijn jullie al benieuwd naar de attractie?

Ik wil alvast ook nog het Disney-team en Disneyland heel erg bedanken voor deze magische dagen vol plezier, mooie momenten en geweldige herinneringen, we hebben er dubbel en dik van genoten!! X