donderdag 10 juli 2014

Bistrot chez Rémy @ Disneyland Paris


Ik vertelde jullie begin deze week al over de nieuwste attractie in Disneyland Parijs, nl Ratatouille - The Adventure, een supergeweldig 3D-rit waarbij je in een 'ratmobiel' krimpt tot het formaat van een ratje en meegenomen wordt met de kleine chef Rémy, bekend van de Disney-film Ratatouille.
De attractie bevindt zich in het nieuwe mini-land La Placez de Rémy, naast Toy Story land in het Walt Disney Studios Park, en opende vandaag voor het eerst écht zijn deuren!
Naast de attractie vind je er ook een heerlijk restaurant, Bistrot chez Rémy. Na onze bezoekje op Ratatouille - The Adventure werden we ook uitgenodigd op een heerlijke lunch, en daar vertel ik jullie vandaag graag wat meer over!
(bedankt aan Kim voor de foto)

Restaurant Bistrot chez Rémy is geïnspireerd op de film Ratatouille, en je vindt er ook dezelfde sfeer en verhoudingen als aan het einde van de attractie! Ook hier krijg je het gevoel alsof je gekrompen bent tot de grootte van een rat. Zo zijn de tafelbladen net de deksels van confituurpotten, de champagnekurken doen dienst als stoeltjes, er staan reuzegrote kookboeken en borden, kerstverlichting als lichtjes, en de parasolletjes boven de tafels zijn net als papieren cocktail parapluutjes. Heel gezellig en heel leuk gemaakt allemaal, je kijkt alvast je ogen uit!
Ook de inkomhal is er heel gezellig, met heel wat 'props' uit de film en Rémy's eerste vijf euro!
Ook in het toilet ziet de spiegel er reuzegroot uit! *hi Hanne & me ;)*

Ook de recepten die je kan krijgen in het restaurant komen uit de Ratatouille-film, met oa. entrecote met frietjes en, ah ja natuurlijk, ratatouille!
Je kan er kiezen uit het Rémy menu (voor- en hoofdgerecht) of het Emile menu (voor- en hoofdgerecht, dessert en een drankje). Het voorgerecht is een frisse salade, afgewerkt met kaas. Voor het hoofdgerecht kan je kiezen uit drie verschillende maaltijden (vlees, vis of vegetarisch). Dessertjes zijn gewoon zo moeilijk om er eentje uit te kiezen, zien er allemaal lekker uit, van tiramisu of chocomousse, tot fruitsalade of zelf een selectie van Franse kazen.
Voor de kindjes kan je nog kiezen voor een Little Chef menu (voor- en hoofdgerecht, dessert en drankje).

We hebben er alle drie heerlijk gegeten. De salade als voorgerecht was echt heel lekker en fris. Ik ging voor de entrecote met frietjes en een heerlijke ratatouille als hoofdgerecht. Het vriendje koos voor de vegetarische schotel die hij ook heel lekker vond. The little chef ging voor linguini met tomatensaus (en af en toe een frietje van mijn bord).
Ook de dessertjes waren sooo yum (jammer genoeg had ik niet zoveel plaats meer). We kozen voor tiramisu, fruitsalade en chocomousse!

Hier kom ik zeker terug, niet enkel voor het superlekkere eten, maar het is er ook heel erg gezellig!!
Volgende week nog meer Disney-avonturen op de blog (als jullie het nog niet beu zijn natuurlijk ;)).
Wat denken jullie van dit nieuwe Ratatouille restaurant? Willen jullie ook graag eens een hapje gaan eten bij Bistrot chez Rémy?

Nogmaals bedankt aan het Disney-team en Disneyland Parijs voor deze geweldige ervaring en zoveel leuke en mooie momenten!

17 opmerkingen:

 1. o, zalig, ik zou zo vertrekken !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. DhiniNL | Dhinivh10 juli 2014 om 20:32

  Wat gaaf! Wanneer ga ik naar Disney. Het lijkt mij cool zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit ziet er zoo leuk uit allemaal! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Annelies Thuwis10 juli 2014 om 21:03

  Haha Petra, grapjas. Alsof wij die Disney-avonturen en foto's ooit kunnen beu geraken! :) Keep 'em coming!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hehe! Oké, more pictures coming up soon ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat hebben ze dat ontzettend leuk gedaan ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke details allemaal! Ik zou er ook graag heen gaan. En nee.. nog lang niet beu. Ik krijg nooit genoeg van Disney en gelijk de kriebels er snel weer heen te gaan hihi. Dat was natuurlijk ook de bedoeling ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er super uit ! Zelfs als volwassene blijven die dingen leuk he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De aankleding van het restaurant is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. This looks like a great restaurant! Look at the dessert! I wanted to say your little guy is super cute with his chef's hat toque when I saw the photo on your Instagram earlier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zag er een toptrip uit. En wat een schattige zoon heb jij toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hehe, he loved that hat, he wore it like the whole two days :) The desserts were sooo good ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hihi, ik ga snel nog eens door mijn foto's voor een volgende selectie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het restaurant ziet er heel tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake