Mogelijk gemaakt door Blogger.

Dipped strawberries & Sinterklaas cupcakes

Vandaag is het 6 december, dan worden er traditioneel heel wat cadeautjes open gedaan en chocolade gegeten.
Speciaal voor de sint maakte ik gisteren met the little guy lekkere sinterklaas cupcakes.
Maar ook met een overschot van chocolade kan je achteraf aan de slag. Zo maakte ik dit weekend (met de eerste chocolade-mannetjes) dipped strawberries, ofwel aardbeien met een laagje chocolade en wat sprinkles (ah ja natuurlijk!).


♦ Dipped strawberries
Heel makkelijk gemaakt en superlekker! Je hebt nodig gewoon wat aardbeien en chocolade, en wat sprinkles om af te werken.
Ik nam 1 wit chocolade sinterklaasje voor een half bakje aardbeien.

De chocolade gewoon in de microgolf laten smelten en even roeren.
Ik stak de aardbeien op een tandenstoker, rolde ze in de gesmolten chocolade en deed er wat sprinkles over.
Even afkoelen in de koelkast en daarna zijn ze klaar voor gebruik.
Ik haalde er de tandenstokers achteraf wel af alvorens te serveren. En de rode streepjes op de aardbei, die deed ik er pas achteraf op, gewoon met wat kleurstof stiften.

♦ Sinterklaas cupcakes
Niet veel speciaal, maar wel leuk natuurlijk! Gewoon suikertjes van sinterklaas, die ik op een chocolade botercrème plaatste. Ik maakte terug vanille cupcakes met gedroogde cranberries (omdat die de vorige keer hier zo in de smaak vielen).

Smakelijk, en hopelijk is bij jullie de sint ook geweest vandaag (hier thuis moet hij nog komen trouwens).
Petra x