Mogelijk gemaakt door Blogger.

Zelf ijsjes maken met de Zoku Quick Pop Maker

Bij mijn verjaardagscadeautjes konden jullie al zien dat ik een Zoku Quick Pop Maker gekregen had! Het is eigenlijk een ijsjesmachine om zelf ijslolly's te maken, maar in plaats van gewoon de omhulsels (waarmee je dezelfde ijsjes kan maken) die dan ongeveer drie uur in de diepvries moeten alvorens je ervan kan smullen, is met deze je ijsje rond de tien minuutjes klaar!
Vandaag wat meer info en enkele ijsjes die ik er al mee gemaakt hebt op een rijtje:De Zoku Quick Pop Maker heb je in verschillende formaten. Ik heb de duo, je kan daarmee twee ijsjes tegelijk maken, maar wel drie keer achter elkaar. Je hebt er ook met één of drie ijsmallen.
Het toestelletje is niet heel erg groot, en bewaar je in de diepvries (moet er wel 24u instaan alvorens je het (opnieuw) kan gebruiken). Als je aan de slag wilt gaan om je ijsje te maken, haal je het gewoon uit de diepvries en giet je er je favoriete sap in en je wacht een tiental minuutjes, tenzij je met verschillende lagen/kleuren aan de slag wilt, dan heb je iets meer tijd nodig.
Je ziet goed wanneer het sap volledig bevroren is. Als dat het geval is, gebruik je de Super Tool om de ijsjes eruit te halen (gewoon blijven draaien tot het loskomt).
Bij de eerste foto zie je duidelijk dat de buitenzijde al helemaal bevroren is, je wacht dan tot het helemaal zo is om hem er daarna uit te halen met de Super Tool (het groene handvatje).

Bij mijn eerste poging ging ik voor een Hello Kitty-citroen-ijsje en een citroen-perzik-ijsje in drie kleuren.
De Hello Kitty is een plakje appel die ik met een vormpje uitgestoken heb. Met een stokje kleef je het stukje appel als eerste aan de rand binnenin je mal. Daarna zet je het stokje op zijn plaats en giet je het sap erin. Ik koos voor gewone citroenlimonade, met een beetje rode kleurstof.
Het drie-kleuren-ijsje bestaat uit citroenlimonade (bovenaan gewoon, onderaan met de rode kleurstof) en perziksap, uit verse perzikken (superlekker!!). Je giet gewoon een beetje van de eerste kleur erin, volledig laten hard worden en dan de volgende laag erin gieten, enz.

Mijn tweede poging was een ananas-ijsje en een watermeloen-slagroom-kiwi-ijsje.
Het ananas-ijsje was eigenlijk gewoon overschot van een blik ananas, enkele stukjes erin plakken en daarna wat van het siroop erin gieten.
Ik wou ook graag een watermeloen-ijsje maken in de vorm/kleur van watermeloen. Dus het rode gedeelde is het sap van een watermeloen. Voor de groene kleur gebruikte ik kiwi (ik probeerde de pitjes van de kiwi er wat uit te halen en bij het rood te mengen voor watermeloenpitjes te creëren, maar ze zijn niet zo zichtbaar). Het wit tussen watermeloen en kiwi is slagroom!

Nadien maakte ik er ook nog eentje met rode bessen. Rode bessen pletten en het sap gebruiken, aangelengd met een beetje rode vruchten fruitsap. Als eerste had ik een aantal kleine rode besjes in de mal gedaan, maar ze zijn niet zo heel erg zichtbaar, en dan het sap erover gegoten.

Ik kocht nu deze week in promo ook een Tools kitje, maar daar moet ik dus nog mee aan de slag. Als jullie leuke ideetjes hebben wat ik bij mijn volgende poging eens zou kunnen maken, laat het gerust weten bij de comments!

Wat denken jullie van de Zoku Pop Maker?
Petra x

Deze Zoku Quick Pop Maker kwam uit Albert Heijn, maar dat was een eenmalige aanbieding.
Wel nog te koop via de Zoku website of via bol.com