Mogelijk gemaakt door Blogger.

Snel krullen in je haar met de krultang


Ik heb vandaag een leuk haar-artikeltje voor jullie klaarstaan, namelijk hoe op een snelle manier krullen in je haar maken met een krultang. Op een kwartiertje tijd heb je een mooie bos krullen, die er zelf twee dagen mooi blijven uitzien (op mijn foto's was het hier al de tweede dag). Benieuwd naar meer... lees dan snel verder!

Als je dik en lang haar hebt, zoals mezelf, is het niet altijd heel handig, of snel, om met de krultang aan de slag te gaan. Maar... als je je haar in een hoge staart doet, en dan plukje per plukje gaat krullen, gaat het echt supervlot!
Ik had de methode op Pinterest wel al zien opduiken, maar toen ik de video zag van Beautykoning Cynthia, wist ik dat ik het dringend eens moest uitproberen want het gaf zo een mooi resultaat! Dus, met de feestdagen heb ik inderdaad deze techniek toegepast, en vanaf nu doe ik het gewoon altijd zo, superhandig en snel!

Na het wassen van mijn haar gebruikte ik eerst enkele producten in mijn haar, zoals een haarmousse en een volumespray, daarna ging ik mijn haar drogen. Voor het krullen zelf maakte ik dan een hoge staart in mijn haar, een heat protector spray op mijn lokken en dan krullen maar. Je legt je staart over je schouder, en werkt dan zo van de ene kant naar de andere tot al je haar gekruld is. Voldoende hairspray erop, even laten afkoelen en je rekkertje er terug uithalen.
De bovenkant van je haar is dan niet echt gekruld, maar ik vind het resultaat best geslaagd. Je kan je haar bovenaan nog altijd wat gaan touperen om wat volume te gaan toevoegen.

Ik heb onlangs mijn haar bijgeknipt, en er echt wat meer laagjes in geknipt (ik deed dat met behulp van deze video). Ik merk wel dat door de laagjes de krullen meer opvallen en ook langer blijven zitten. Ik had een beetje stress, omdat ik in het begin vond dat de korte stukken toch best kort waren uitgevallen, maar bij krullen en volume op zich, geeft het toch een mooier effect. Voor vlechten te maken is het dan weer iets minder handig, maar hé, het groeit wel terug!
Hier nog twee foto's, links was net gekruld, rechts was de tweede dag

Wat denken jullie van het resultaat? En hebben jullie deze techniek al gebruikt, of nog andere tips om snel aan de slag te gaan met een krultang?

Lees hier ook nog eens mijn artikeltje om krullen in je haar te maken, zonder het gebruik van hitte.