zondag 3 november 2013

Uitgetest: Batiste droogshampoo

Geen zin om je haar te wassen, maar toch proper haar? No worries, het kan én het gaat snel!
Een droogshampoo is zo een product dat je in huis moet hebben, vettig haar en plots bezoek krijgen, je overslapen dus geen tijd meer om in de douche te springen, en noem zo maar op. Een droogshampoo op je haar spuiten maakt je haar terug schoon en fris!
Ik testte enkele producten van het merk Batiste, dat heel bekend is voor zijn droogshampoo's. Ze zien er alvast leuk uit, maar doen ze ook hun werk? Lees snel verder om mijn ervaringen te lezen!

Je hebt heel wat producten in het gamma van Batiste, ik probeerde de XXL Volume, de Original en de Blush. Alledrie heel fijne producten. Ze hebben een heerlijke geur, supertoffe verpakking en ze maken mijn haar terug fris en proper.

Hoe ga je nu aan de slag?
Eerst en vooral goed schudden voor gebruik. Daarna je haar stuk voor stuk optillen om zo het product zo dicht mogelijk bij de haarwortels te kunnen aanbrengen. De spuitkop op ongeveer 30 cm van je haar houden en sprayen op de wortels.
Even met de vingertoppen goed inmasseren op de hoofdhuid en vervolgens borstelen of föhnen en stylen zoals gewenst.

Het product is een klein beetje zichtbaar in het haar, laat een lichte witte waas achter, maar door met je vingers goed door je haar te gaan, of je haar te kammen, zie je daar niets meer van.
Voor krullend haar is het misschien iets moeilijker om je haar te borstelen, maar je kan evengoed een droogshampoo gebruiken, eens goed met je vingers het product er proberen uitschudden, of eventueel föhnen om de laatste restjes eruit te krijgen.

De Original versie heeft een neutrale, klassieke geur. Werkt meteen en geeft het haar direct een fris en schoon gevoel. Mijn haar voelt net alsof het echt gewassen is, en geeft ook wat extra textuur en volume.
Superhandig vind ik de mini-versie, die gaat makkelijk mee in de handtas, want mijn frou kan er altijd sneller vettiger gaan uitzien dan de rest van mijn haar naar het einde van de dag toe.

De Blush droogshampoo met verleidelijk bloemengeur heeft dezelfde werking als de Original, maar heeft een vrouwelijke geur. Ruikt heel fijn, perfect na een avondje op restaurant of café om je haar te verfrissen.

Als laatste probeerde ik ook de XXL Volume, wat een volume booster en droogshampoo ineen is. Je haar is verfrist, maar daarnaast maakt deze je haar voller en dikker, zonder dat je haar echt zwaarder wordt.
Hij doet echt wat hij beloofd, want je hebt in no-time extra volume. Opgelet, deze zeker niet teveel na elkaar gebruiken, en aan het einde van de dag je haar wassen en goed verzorgen, om zo de knopen eruit te krijgen!

Ik ben fan, en vind het superhandig deze producten in huis te hebben, komt echt altijd wel eens van pas!
Daarnaast is er ook nog een tropical versie, met kokosgeur, moet ik echt in huis halen volgende zomer, en ook Batiste Hint of Colour, in twee varianten voor bruin haar. Bij dit product heb je geen witte waas, want ze bevatten een vleugje kleur. Perfect ook om je uitgroei in je donkere haar wat te verbergen!

Hebben jullie een droogshampoo in huis? Wat denken jullie van deze leuke Batiste producten?
Petra x

Batiste droogshampoo, verkrijgbaar bij oa. Kruidvat, Di, ...
Original, Blush - 200ml - €4.59
XXL Volume - 200ml - €5.59
Original - 50ml - €1.99

13 opmerkingen:

 1. Ik ben ook dol op de producten van Batiste!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste uitvinding ooit =)! Ik merk soms 's avonds voor het slapen dat mijn voorste lok net iets te vet is. Als je de droogshampoo dan al insprayt en er een nachtje mee slaapt, zie je er de volgende dag niets meer van en heb je ook geen witte waas meer. Zo kun je toch nog een dagje voort zonder je haar te moeten wassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van batiste, echt fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed! Ik gebruik een droogshampoo van Klorane.. ook super!
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De originele en die voor donker haar zijn mijn favorieten !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn om te lezen dat droogshampoo echt wérkt! ik stond er altijd wat wantrouwig tegenover omdat ik dacht dat je haar er vet en vuil van wordt, maar nu ik je artikel lees ga ik dit toch ook eens in huis halen. lijkt me inderdaad superhandig om in de sjakosj te hebben! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind hun droogshampoo ook altijd fijn. Ik ben wel benieuwd naar de volumeversie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De droogshampoos van Batiste moet ik ook echt nog eens uitproberen en dan ben ik (heel verrassend) erg benieuwd naar de tropical geur ;-) Ik heb zelf ook een fles staan speciaal voor bruin haar .. je brengt me op een idee... ik zal hem weer eens uit de kast halen. Ik vind ze vooral erg fijn voor instant volume..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De droogshampoo's van Batiste zijn echt dé beste!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Droogshampoo is ook voor mij een lifesaver ! Soms twijfel ik 's avonds om nog mijn haar te wassen, maar dat beklaag ik mij al gauw de volgende morgen. En dan is het droogshampoo to the rescue :p !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb ze op de volume na al allemaal geprobeerd en ze zijn voor mij ook goedgekeurd :)

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram