Mogelijk gemaakt door Blogger.

Cupcakes for boys!

Wie zegt dat cupcakes enkel voor meisjes zijn... guess again, ook stoere jongens kunnen er geen genoeg van krijgen. And trust me, ik heb hier een zesjarige rondlopen die elke week wel een andere soort cupcake zou willen opeten.
Ik ga dan ook regelmatig eens aan de slag voor één van zijn favoriete superhelden of dergelijke. Je hebt ze hier waarschijnlijk al eens zien passeren, maar wou ze vandaag toch nog eens allemaal samen op een rijtje zetten, altijd leuk voor inspiratie!
Zijn favoriete Marvel helden: Spider-man, Captain America & Iron Man!


Dit waren de halloween-cupcakes die we vorig jaar maakten. Zolang er vampiers, monsters, spinnen en spoken bijzitten was hij tevreden!

Ook helemaal weer in zijn de Ninja Turtles, dus probeerde ik er onlangs ook eentje te maken!

Toen de Disney film Monsters University uitkwam, was dat hier een grote favoriet, dus ik was al snel weer geïnspireerd om de keuken in te duiken!

Batman-cupcakes, of dat zou het toch moeten voorstellen!

Ik vind het altijd wel leuk om zijn snoetje te zien als ik een speciale cupcake alleen voor hem maak! Het enige jammer is wel, je steekt er zoveel tijd in, en op 1, 2, 3 is het opgegeten!

Wil je zelf aan de slag gaan, misschien enkele tips:
Ik vind het wel handig om altijd rolfondant in huis te hebben (zoals je ziet heb ik wel een aantal kleuren liggen), tegenwoordig kan je dat echt overal vinden! Ook handig is een gewone ronde uitsteker, zodat je je onderlaag kan leggen op je cupcake en die dan ook een mooie vorm heeft, en een roller om je rolfondant ook mooi uit te rollen en glad te maken.
Verder haal ik mijn inspiratie gewoon via het internet, ik ga op zoek welke cupcake ik graag zou willen maken, en dan probeer ik die gewoon na te maken. Soms gewoon op goed gevoel, soms maak ik op een kleine papiertje een soort schets die ik dan als sjabloon kan gebruiken (zoals het batman-logo en het Iron Man masker). De spider-man cupcakes maakte ik ooit voor zijn verjaardag, en dat zijn eetbare papiertjes die ik gekocht had.

Hopelijk vinden jullie het leuk om zien, en maak ik misschien eens een girlie-versie ook!
Petra x