Mogelijk gemaakt door Blogger.

Purple & blue eyes with Clinique

Toen ik onlangs enkele nieuwe oogmake-up producten binnenkreeg van Clinique, was ik dolgelukkig met de nieuwe Intense Ebony eyeliner, een heel fijn zwart oogpotlood. Aan de andere twee producten moest ik nog een beetje wennen. Ik zag felle kleuren voor mijn ogen, wat ik helemaal niet gewoon ben, en stelde het ook een beetje uit om ermee aan de slag te gaan.
Maar, door soms eens te gaan experimenteren vind je nieuwe favorieten, wat je ook helemaal niet verwacht, en dat is wat er gebeurd is met deze nieuwe Clinique producten! Neem eens een kijkje:

Ik testte dus de nieuwe Quickliner for Eyes Intense in Intense Ebony, een diep zwarte kleur. Het is het automatische oogpotlood van Clinique dat nu verkrijgbaar is in acht gepigmenteerde tinten. Hij hoeft niet gescherpt worden en is een zijdezachte formule die glijdt over het oog.
Hij heeft een smudge-borsteltje achteraan om zo de kleur een beetje te vervagen.

Hoe ga je aan de slag? Het potlood naar boven draaien en zo kan je makkelijk aan de slag om een lijntje onder en/of boven de ogen aan te brengen. Je kan het borsteltje gebruiken om de kleur een beetje uit te vegen. Na 60 seconden is de kleur goed vastgehecht.

Ik ben heel erg blij met dit potlood. Ik gebruik elke dag een zwart oogpotlood en deze heeft het allemaal. Een fijne formule die goed aanbrengt en een echte donkere zwarte kleur die de hele dag op zijn plaats blijft. Juist met het borsteltje ga ik niet echt aan de slag, omdat ik mijn oogpotlood meestal met een oogschaduw een beetje vervaag en daarom gebruik ik mijn eigen make-up kwasten.

Ook nieuw in het oogmake-up gamma is het All About Shadow Quad, een schitterende combi van vier tinten oogschaduw, verkrijgbaar in acht verschillende quads.
De oogschaduw bestaat uit een rijke en crèmige samenstelling, waardoor het makkelijk aanbrengt en ook de hele dag mooi op zijn plaats blijft zitten.
De quad wordt geleverd met tips over hoe je de kleuren het beste kan aanbrengen.

Ik testte het quad Galaxy, met allerlei blauwtinten. De lichtste en donkerste kleuren gebruik ik regelmatig, maar de fellere kleur vond ik wat opvallend. Maar eens aangebracht op de ogen was dat helemaal niet fel, ik vind het resultaat eigenlijk best subtiel en heel mooi.

Ik gebruikte als eerste een primer en dan bracht ik de lichtste kleur aan over mijn gehele ooglid en iets naar boven aan de buitenkant van het oog. Daarna ging ik aan de slag met het Intense Ebony oogpotlood, waar ik onder en boven mijn oog een lijntje aanbracht. Over het lijntje ging ik met de laatste kleur oogschaduw, de donkerste tint, om zo het oogpotlood ook goed te setten en het een beetje te gaan uitvegen.
De tweede kleur bracht ik aan in de buitenste ooghoek en de derde, de felste kleur bracht ik aan in de binnenste ooghoek en dan ging ik een beetje gaan blenden.
Als mascara gebruikte ik de Clinique High Impact Waterproof Mascara.

Daarna ging ik ook aan de slag met paarse tinten, jaja ik stapte volledig uit mijn comfort zone, and I loved it! Ik hoorde al enkele keren dat paarse oogmake-up perfect is voor groene ogen, dus ik wou het zeker bij mezelf eens zien (ik heb groen-grijze ogen). Ideaal dus om het nieuwe All About Shadow matte oogschaduw in Purple Pumps uit te proberen.
De oogschaduw heeft dezelfde textuur als in het quad, dus heel fijn om aan te brengen, en is verkrijgbaar in 14 singles in 3 verschillende finishes, Matte, Soft Shimmer & Super Shimmer.

Ik testte de kleur Purple Pumps, een matte paarse kleur die er veel feller uitziet in het doosje. Ik zou hem niet alleen gebruiken, dat durf ik nu toch nog niet, maar verder wel een hele mooie tint die er heel stijlvol uitziet.

Op mijn ogen combineerde ik hem ook met het oogpotlood in Intense Ebony, told you I love it, die ik wat ging setten met een zwarte oogschaduw. Ik bracht de Purple Pumps aan over het volledige ooglid, en in de buitenste ooghoek bracht ik de Clinique Chubby Stick for Eyes in de kleur Portly Plum aan, een donkerpaarse tint. Ik ging de paarstinten en het zwart een beetje gaan blenden, wat uiteindelijk een mooi resultaat gaf.

Ik kan het waarschijnlijk nog feller maken, maar was al blij dat ik al wat meer kleur gebruikt heb en dat het resultaat er best nog geslaagd uitzag.
Wat denken jullie van mijn ooglooks? En met welke kleuren gaan jullie voornamelijk aan de slag?
Petra x

Clinique:
- Quickliner for Eyes Intense - Intense Ebony - €21.70
- All About Shadow quad - Galaxy - €39.30
- All About Shadow Soft matte - Purple Pumps 
verkrijgbaar in de parfumerie of op clinique.be