Mogelijk gemaakt door Blogger.

Gezond en fit door herfst en winter

Het is herfst! Het overgangsseizoen waar we van lange, warme dagen met veel licht naar korte, donkere, koude dagen gaan. Het is belangrijk je lichaam daarop voor te bereiden en te verzorgen zodat je zonder al teveel problemen door herfst en winter geraakt. Een goede weerstand is daarbij heel belangrijk, en dat creëer je door goed te eten, een half per dag zeker te bewegen én als aanvulling op een goed eetpatroon extra vitamines te nemen.
Vandaag enkele tips daarbij op een rijtje:Gezonde en verantwoorde voeding is belangrijk! Eet regelmatig, gevarieerd, niet te vet en niet te zout. Zorg voor de nodige vezels en voldoende fruit en verse groenten.
Met veel zuur citrusfruit zoals grapefruit, zwarte bessen en cranberry's, en groenten met veel vitamine C zoals bloemkool, spruitjes en broccoli verhoog je je weerstand.

Ook belangrijk voor een goede weerstand is voldoende rust en slaap. Je lichaam heeft meer slaap nodig in donkere dagen, maar ook gewoon relaxen is belangrijk, en oh zo leuk als het buiten koud is. Dus vanaf nu hoef je je niet meer schuldig te voelen als je wat meer de zetel induikt met een deken om naar je favoriete serie of een film te kijken, of gewoon te gaan ontspannen in de sauna ofzo.
Maar daarnaast is het ook belangrijk om te blijven bewegen en fit te blijven. Blijf dus sporten, of ga eens voor een half uurtje in het weekend een gezellige herfstwandeling maken.

Extra vitamines zijn ook belangrijk in het najaar, ter aanvulling op je dagelijkse voeding en perfect om de koudere maanden gezond door te komen.
Door afwezigheid van de zon maken we geen vitamine D aan via de huid, dus dat is alvast belangrijk aan te vullen tijdens herfst en winter. Vitamine D is belangrijk voor botten en tanden, en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, de spierfunctie en het humeur!

Nog beter is een kuur te volgen waarbij je verschillende vitamines, mineralen, anti-oxidanten,... ineens kan opnemen. Ik kies al enkele weken voor de Etiney Royal Açai voedingssupplementen met biologische gevriesdroogde Açai bessen die een zeer hoog gehalte aan antioxidanten (hoogste dosis ooit gevonden in één enkele fruitsoort), essentiële vetzuren, vitamines (A, B1, B3, B6, B12, D en E) en mineralen bevatten.

Doordat ze gevriesdroogd zijn blijven de actieve bestanddelen optimaal bewaard. In normale omstandigheden verzuurt Açai binnen een paar uur, maar bij vriesdrogen blijft de maximale kracht en kwaliteit geconcentreerd en blijft deze 2 tot 3 jaar bewaard.
Ze bieden heel wat natuurlijke voordelen, zoals: energietoename, vergroot concentratievermogen, beschermt preventief tegen hart- en vaatziekten, ondersteunt de spieren en het zenuwstelsel en helpt bij reuma, verbetert het gezichtsvermogen, verbetert de stofwisseling en bevordert de darmtransit, helpt bij afslanken, bestrijd huidveroudering, stimuleert gezonde haargroei, is antibacterieel en helpt ontstekingen te bestrijden, verbetert de immuniteit, is anti-mutageen (helpt dus bij kankerbestrijding), is rijk aan essentiële vetzuren omega 3, 6 en 9 die niet door ons lichaam kunnen worden aangemaakt en is zeer rijk aan voedingsvezels.
Ik voel me er heel erg goed bij en hopelijk geraak ik ook gezond door herfst en winter, so far so good!

Je immuunsysteem een boost geven begint eigenlijk in de eerste plaats met gezonde darmen, waar de opname van voedingsstoffen plaatsvindt. De spijsvertering zet het voedsel dat we eten om in stoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Dus gezonde is voeding is belangrijk, maar ook voldoende drinken om de afvoer van afvalstoffen in ons lichaam optimaal te stimuleren.

Tip: Drink de nieuwe Molkosan Fruit van A. Vogel. Het is een melkweidrank met fruit en calcium, dat de spijsvertering ondersteunt. Het bestaat uit een combinatie van melkwei, granaatappel, aroniabes en stevia, wat het een frisse en zoetzure smaak geeft. Het is lactosevrij en caloriearm en ondersteunt een gezonde darmflora, bevordert de spijsvertering en stimuleert de natuurlijke afvoer van afvalstoffen.
Ik drink het elke morgen als ik opsta, speciaal van smaak maar ik merk toch een duidelijk verschil.

Succes, en op naar een gezonde winter!
Wat vinden jullie van deze tips, en letten jullie er zelf op tijdens herfst en winter iets extra te gaan doen, eten, nemen?
Petra x