Mogelijk gemaakt door Blogger.

Chanel Vitalumière Compact Douceur Beige Rosé 22

Een luchtig, comfortabel poeder voor een stralende teint, dat is deze nieuwe Vitalumière Compact Douceur van Chanel. Ik testte de kleur Beige Rosé 22 en deel vandaag graag mijn bevindingen met jullie.

Het is een verderlichte compact poeder-foundation, met een SPF 10, waar zachtheid en lichtheid centraal staan. De textuur is verfijnd, luchtig en zacht, trekt makkelijk in en geeft direct een fijn gevoel dat de hele dag aanhoudt. De huid wordt op een natuurlijke manier fluweelzacht en egaal, en de teint straalt de hele dag.
Het bevat perzikpitextract dat rijk is aan vetzuren, die essentieel zijn voor een gehydrateerde huid. En in het hart van de formule verspreiden HD-lichtpigmenten een zacht en extreem zuiver wit licht.

Door de lichte textuur voelt het product echt aan als een tweede huid, en daarbij heeft hij echt een natuurlijke finish, het is net als je eigen huid, maar dan beter én egaal!
De Vitalumière Compact Douceur van Chanel zit in een mooi zwart doosje, in een zwart fluwelen zakje, en heeft een grote handige spiegel binnenin. Hij is verkrijgbaar in zes tinten waarbij je kunt kiezen uit twee kleurtonen: Beige Rosé (anti-dofheid) en Beige (voor een natuurlijke teint).
Ik heb zelf de kleur 22 Beige Rosé, de tweede lichtste kleur, perfect voor mijn huid in het najaar.

Het was een beetje uitzoeken voor mij hoe ik dit product nu het beste zou gaan gebruiken.
Ik ben normaal gezien gewoon van vloeibare foundations/bb- of cc creams bij elkaar te gaan gebruiken, maar toen ik deze poeder-foundation voor het eerst gebruikte combineerde ik hem ook met een vloeibaar product, zag er heel mooi uit maar na verloop van tijd gaf hij niet zo een heel mooi egaal resultaat meer.
Ik was waarschijnlijk niet meer gewoon van één enkel product aan te brengen en had het gevoel dat ik niet genoeg dekking had. Maar ik gebruikte daarna het product met een primer, en concealer onder de ogen en op rode vlekjes, puistjes, ... en daarna bracht ik de Vitalumière Compact Douceur aan met een foundation brush, niet met het bijgevoegde sponsje, en ik was heel erg blij verrast. Hij bleef deze hele tijd mooi op zijn plaats zitten, mijn teint zag er egaler uit en je ziet ook een mooie, gezonde glow.
Ook breng ik hem soms aan na foundation, maar dan op plekken die wat opgelicht mogen worden zoals de jukbeenderen.
Het was een beetje wennen aan het product, maar nu ben ik heel blij dat ik hem niet zomaar in de kast heb laten liggen!

Wat denken jullie van dit nieuwe product? En gaan jullie zelf voor vloeibare of poeder-foundation?
Petra x

Chanel Vitalumière Compact Douceur - €53
Ook verkrijgbaar is een refill voor deze foundation, en die kost dan €40.50
Verkrijgbaar in de parfumerie