Mogelijk gemaakt door Blogger.

Redken: Diamond Oil

Shine bright like a diamond... Lalala... dit mag mijn haar alvast gaan zingen!
Meer glans, maar ook sterker en zachter haar, dat allemaal dankzij de Diamond Oil collectie van Redken.
De collectie bestaat uit een Diamond Oil Shampoo, Conditioner, Deep Facets Masker en twee siliconevrije oliën, nl. de Shatterproof Shine en de Shatterproof Shine Intense.
Ik testte het haarmasker en de Shatterproof Shine Intense.

Dolblij ben ik met de Shatterproof Shine Intense, het is een haarolie speciaal voor dik haar. Ik ben zelf gezegd met een dikke bos haar, en de meeste haarverzorgingsproducten zijn voor dun of breekbaar haar. Je hebt ook de gewone Shatterproof Shine, die is dan voor normaal tot fijn haar.
Het Diamond Oil Deep Facets Masker is een intensieve verzorging voor droog haar.

De producten bestaan uit een combinatie van oliën die het haar versterken en het voorzien van een ultieme glans. Zo is er Camelina-olie, die het haar vult om het te verzachten, Abrikozenolie, die in het haar dringt om het te verzorgen, en Korianderolie, die het haar verzacht om de glans te boosten.
Daarnaast bevat het het exclusieve systeem Interlock Protein Network, dat proteïnen levert om het haar van binnenuit te versterken.

♦ Diamond Oil Deep Facets Mask
Dit haarmasker is een intensieve verzorging voor droog haar. Hij herstelt de beschadigde delen van het haar en maakt het haar zijdezacht met veel glans.
Je brengt het aan op gewassen, handdoekdroog haar en kam het door het haar met een grove kam. Je laat het dan 5 tot 15 min. inwerken en daarna zorgvuldig uitspoelen.

Een heel fijn masker, al ga ik er wel iets anders mee aan de slag. Ik heb geen zin mijn haar eerst volledig af te drogen, dan er een masker in te doen en na een kwartier terug de douche in te duiken, daar heb ik echt geen tijd voor! Ik probeer in de douche mijn haar wel zo goed mogelijk uit te wringen, en dan doe ik het product erin. Ik laat het even inwerken en daarna spoel ik het grondig uit!
Het ruikt heerlijk, en ik voel dat het mijn haar echt voedt en zacht maakt! Is het echt anders dan een masker van een ander merk, niet zozeer vind ik! Waarschijnlijk haal je er meer uit wanneer je het gebruikt in combinatie met de shampoo en conditioner.

♦ Diamond Oil Shatterproof Shine Intens
Ik ben sowieso een haarolie-fan, ik gebruik na elke wasbeurt een olie in mijn haar. De Shatterproof bevat geen silicone en is samengesteld uit 99% oliën, die het haar gaan versterken, herstellen en het een diamantglans gaan geven.

Deze Diamond Oil kan op verschillende manieren gebruikt worden:
- Zo kan je het aanbrengen voor de shampoo op droog haar en/of een droge hoofdhuid, enkele minuten wachten en dan het haar zorgvuldig wassen, perfect ook om een droge hoofdhuid te verzachten.
- Als nachtverzorging: aanbrengen op handdoekdroog of droog haar voor het slapengaan, om het haar zo intens te herstellen en te vullen.
- Samen met een conditioner of masker aanbrengen.
- Aanbrengen op handdoekdroog haar vooraleer de stylingproducten aan te brengen en/of het haar te drogen. Het haar is daardoor soepeler en ook beschermt, en het creëert een intense glans.
- Aanbrengen op droog haar, vooral dan de haarlengten en de punten. Het herstelt de soepelheid, gaat kroezen en weerbarstig haar tegen en beschermt het haar.
- Kan ook op de huid gebruikt worden. Aanbrengen op een schone huid, in het bijzonder de ellebogen, de hielen en de nagelriemen, en dan inmasseren voor meer hydratatie.

Ik gebruik de olie vooral na het wassen, vooraleer ik aan de slag ga met mijn haardroger. Soms breng ik ook enkele druppels aan op droog haar, om zo wat extra glans toe te voegen. Hij heeft een makkelijke druppelteller, zo ga je ook nooit teveel product ineens gaan gebruiken.
Het flesje ziet er ook mooi en luxueus uit, een echt zwarte diamant, die perfect staat in iedere badkamer!

Wat denken jullie van deze Diamond Oil producten?
Petra x

Diamond Oil Shampoo - 300ml - €23
Diamond Oil Conditioner - 250ml - €25
Diamond Oil Deep Facets Mask - 250ml - €36
Diamond Oil Shatterproof Shine & Shatterproof Shine Intense - 100ml - €40
Verkrijgbaar bij je redken-kapper, of oa. bij Pro-Duo,...