zaterdag 3 augustus 2013

Hello Hydration!!

Oh, de zomer! Heerlijk die zon op je gezicht! En hoe belangrijk het is zonnebescherming te gebruiken, even belangrijk vind ik het ook je gezicht goed te hydrateren, want zon en hitte drogen je huid uit.
Het is altijd belangrijk hydraterende producten te gebruiken, maar in de zomer kan je huid echt wat extra's gebruiken!

♦ Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+
De Dramatically Different Moisturizing Lotion is een onderdeel van het beroemde 3-Stappen Huidverzorgingssysteem van Clinique, waarvan dermatologen nu de samenstelling hebben aangepast (vandaar de +) met als resultaat: verdubbelde hydratatie en versterkte huid met 54% in 8 weken.
De ingrediënten voor extra hydratatie zijn Hyaluronzuur (vochtbindend), Glycerine (hydraterend) en Ureum.
Aanbrengen na reiniging en toner, maar voor andere serums of crèmes. Ik gebruik deze 's avonds.

♦ Clinique Moisture Surge Overnight Mask
Dit masker van Clinique staat al sinds het voorjaar in mijn badkamerkastje, maar nu met deze zomerse dagen komt hij ook nu goed van pas!
's Avonds kan mijn gelaat helemaal droog en trekkerig aanvoelen door de zon. Dit is niet zomaar een hydraterend masker, hij heeft een no-rinse formule wat wil zeggen dat hij de hele nacht lang zijn werk kan doen. (lees hier nog eens mijn volledige review).

♦ Lancaster Aquamilk
Deze Aquamilk Absolute Moisture Cream van Lancaster is een heerlijk product om extra hydratatie toe te voegen. Hij bevat kokos-, rijst- en palmboommelk en ook honing, de perfecte zomerse combinatie lijkt mij!
Deze Moisture Cream is geschikt voor normale tot droge huid (zo is er ook nog een Fluid voor normale tot gemengde huid en de Rich Cream voor de zeer droge huid).
Hij ruikt heerlijk geparfumeerd en is zo fijn om 's morgens aan te brengen. Ik gebruik hem ook regelmatig op droge plekjes.

♦ Avène Hydrance Optimale Light Hydrating Cream SPF20
Ik vertelde jullie hier al over deze Hydrance Optimale van Avène. Een hydraterende crème voor de normale tot gemengde gevoelige huid. Ik ben er nog steeds heel tevreden mee, en gebruik hem dagelijks als dagcrème. Mijn huid is zuiver, zacht en beschermt!

♦ Indeed Labs Hydraluron Moisture Booster
Last but not least, deze Hydraluron Moisture Booster van Indeed Labs. Ik bracht hem mee tijdens mijn bezoekje in Londen enkele tijd terug. Ik haalde hem bij Boots.
Sindsdien gebruik ik hem elke dag, voor de Avène Hydrance Optimale en ik ben fan. Mijn huid reageert er heel goed op (Ik moet dus dringend een tripje richting Londen plannen om een voorraad in te slaan, en ook de andere producten van het merk misschien eens uit te proberen).
Het is een serum met hyaluronzuur in zijn puurste vorm, om zo het hydratatie-niveau van de huid te herstellen.

Ook een maskertje kan af en toe wonderen doen. Zo heeft Nivea het Intensief Hydraterend Masker Pure & Natural, met biologische Argan Olie en Aloë Vera die de huid intensief hydrateert en kalmeert.
1 à 2 keer per week gebruiken op een gereinigd gezicht. 10-15 min laten inwerken en verwijderen met een tissue.
Ook het bekende GlamGlow Youthmud masker testte ik deze week uit. Het wordt regelmatig gebruikt backstage in Hollywood's entertainment, music, fashion & award industries.
Het is een exfoliërend kleimasker die je huid stralend en glad maakt. Daarnaast zuivert en verfijnt hij de poriën en huidtextuur, maakt hij de huid zachter en absorbeert hij onzuiverheden zonder de huid uit te drogen. Gebruik 2x per week, een dun laagje aanbrengen op een gereinigde huid. Laten opdrogen en reinigen met water. Geeft een tintelend effect, wat normaal is (maar niet altijd zo aangenaam). Hij doet me een beetje denken aan het Queen Helene Mint Julep Masque.
Exclusief verkrijgbaar bij Cosmeticary.

Zo, dit zijn mijn hydratatie-producten die ik gebruik tijdens de zomerdagen! Kiezen jullie voor extra hydratatie momenteel?
Petra x

10 opmerkingen:

 1. Het masker van Clinique heb ik eens geprobeerd (een sample) en ik vind die super, hij staat serieus hoog op mijn wishlist!
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik van Mylène het hydraterend masker. Alhoewel ik dat eigenlijk altijd in de zomer standaard onder mijn dagcrème gebruik, erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kies zomers ook altijd voor meer hydraterende producten, om dit moment gebruik ik de hydra végétal-lijn van Yves Rocher

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zeker weten, mijn huid is zo uitgedroogd door de warmte en de airco en de warmet weer. Een Yves Rocher dagcreme.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar zitten ook een paar van mijn favorieten tussen :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Aquamilk en de Dramatically Different Lotion heb ik ook, maar dan wel de fluidevorm en de gelversie :-) Vette huid enzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben momenteel ook de Dramatically Different Lotion aan het proberen. Fijne hydratator, maar niet erg speciaal..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben héél benieuwd naar die Hydraluron!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk artikel! Goed voor inspiratie. Ik heb zelf voor mijn gezicht geen extra hydratatie nodig. De dagcrème die ik altijd gebruik en in koudere dagen goed is voor mij, lijkt nu zelfs te vol.. ik gebruik wel voor mijn lippen vaker een lippenbalsem want mijn lippen kunnen de hydratatie op dit moment beter gebruiken dan mijn gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake