Mogelijk gemaakt door Blogger.

Disney's Monsters University Première & Monster Cupcakes!

Zondag werd ik door Disney uitgenodigd de nieuwste film Monsters University in Première te gaan bekijken!
De film draait terug rond de bekende monsters Mike Wazowski en James P. 'Sully' Sullivan, die jullie misschien al kennen van de film Monsters, Inc.
Monsters University is eigenlijk de voorloper van de eerste film. Mike en Sully bevinden zich nog op de schoolbanken, waar ze nog moeten leren hoe ze precies een monster moeten zijn!

Het verhaal vertelt hoe de twee, in het begin elkaars grootste rivalen, de beste vrienden worden, terwijl ze op de schoolbanken zitten. Daar leren ze hoe ze kinderen de stuipen op het lijf moeten jagen.
In het begin van de film zie je Mike als klein monstertje op schooluitstap. Hij beslist al snel dat hij later een 'Scarer' wil worden, en zoveel jaren later mag hij eindelijk naar de Monsters University, waar hij ook Sully ontmoet. Beiden willen ze graag afstuderen als 'Scarer', maar dat verloopt niet zo van een leien dakje!
My little guy is so cute, and so is stuffed animal Mike

Meer ga ik nog niet verklappen, maar Monsters University is gewoon super grappig! Echt een hele leuke film, voor het hele gezin, zowel mijn vriend, mijn zoontje als ik vond hem super. Hij is ook heel mooi gemaakt, waarheidsgetrouw (behalve de monsters dan, maar de omgeving zag er net een echte Amerikaanse universiteit uit) en hele mooie beelden in 3D. Het brilletje is misschien wel een beetje vervelend (vooral mijn zoontje vind dat niet zo leuk, hij keek de helft van de film gewoon zo), maar het effect is wel heel erg geslaagd in 3D!
There's a monster in all of us ;)

Het was de Vlaamse Première, dus we keken dan ook naar de Vlaamse versie, waarbij je oa. stemmen hoort van David Verbeeck, Vic De Wachter, Tine Embrechts, Peter Van De Veire, Roel Vanderstukken, Otto-Jan Ham, ... De regie gebeurde door Michael Pas, die ook enkele kleine stemmetjes insprak!
Achteraf volgde nog een leuke receptie vol spelletjes voor de kids en lekkere hapjes en cupcakes!!
De film is in België te zien vanaf 10 juli 2013!

Ik dook zelf vorige week ook de keuken in naar aanleiding van de Monsters University film. Ik wou wel eens proberen 'Monster Cupcakes' te maken, en ik moet zeggen, ook al had ik niet exact de juiste kleuren, ze zagen er nog redelijk geslaagd uit!

Ik ging voor vanille cupcakes met rozijntjes in (daar zie je natuurlijk niets van), en daarna versierde ik ze met rolfondant, en gebruikte ik stukjes Petit Beurre koekjes voor de oren. Ik ga altijd even via Google op zoek naar ideetjes van gelijkaardige cupcakes, en dan probeer ik die wat na te maken.

Wat denken jullie van de film, gaan jullie er naar gaan kijken eens hij in de cinema loopt? En wat vinden jullie van mijn Monsters Cupcakes :)?
Petra x

Disney Pixar - Monsters University - Vanaf 10 juli 2013 in de bioscoop!