donderdag 28 maart 2013

Ananas-dessertjes!

De lente laat op zich wachten, dus ik dacht, ik ga dan maar ineens met zomerse lekkernijen aan de slag! Ik had twee ananassen liggen, en die wou ik niet zomaar opeten, dus ging ik op zoek naar lekkere dessertjes!
Een kleurrijke fruitsalade, ananas-cupcakes en gegrilde ananas met vanille-ijs! Check it out and enjoy!

Een traditioneel fruit-gerechtje is natuurlijk een fruitsalade. Omdat een ananas groot is én mooi oogt, kan je die gerust gebruiken om je fruitsalade in te serveren. Gewoon middendoor snijden, beetje uithollen en opvullen met verschillende fruitsoorten naar keuze. Ik ging voor bosbessen, frambozen en kleine reepjes appel. Een parapluutje erbij, et voilà, een lekker en gezond tussendoortje!

Ik vond ook een receptje terug van gegrilde ananas, en het zag er zo lekker uit! Gewoon de ananas in schijfjes, wat inwrijven met vanille en honing en op de grill. Warm serveren met een bolletje vanille-ijs en wat nutella erbij (moesten normaal mooie choco-streepjes zijn, maar de choco was te hard, damn you winter), superlekker en heel snel klaar!

Last but not least, ik moest er cupcakes mee bakken natuurlijk! Ik deed ze in kleine stukjes gewoon in het deeg, maakte er een paar met gewoon een laagje deeg, een laagje ananas en dan terug deeg, en als laatste maakte ik ook 'pineapple upside down cupcakes'! Daarbij leg je onderaan je cupcake-papiertje vier stukjes ananas met in het midden een kersje (ik ging voor een framboos, aangezien ik geen kersje had :p) en daarover het deeg gieten! Na het bakken even laten afkoelen en daarna omgekeerd serveren, origineel en lekker!

Wat denken jullie ervan? Gebruik jullie vaak ananas in receptjes?
Nog leuke ideetjes, please do share...
Petra x

9 opmerkingen:

 1. Yum! De gegrilde versie ga ik zeker uitproberen, en dan met nutella erbij, zo'n goed idee! Cupcakes ermee maken is idd heel origineel, nog nooit aan gedacht! Het ziet er allemaal zo goed uit! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm ananas, mijn favoriete fruit! De dessertjes zien er lekker it, maar eigenlijk vind ik ananas nog het lekkerst gewoon zo, puur :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er allemaal even lekker uit ! Ananas en watermeloen zijn mijn favoriete zomerfruit. Smaakt altijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. niet zo'n fan van ananas, maar de cupcakes zien er toch lekker uit!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yummie! Die fruitsalade ziet er superlekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk gebruik ik geen ananas in dessertjes, maar ik zou het eens moeten doen want het ziet er heerlijk uit. De smaak van ananas is zo lekker zomers en zoet. Is een van mijn favoriete smaken qua smaak samen met aardbeien en cocos.

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram