Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ananas-dessertjes!

De lente laat op zich wachten, dus ik dacht, ik ga dan maar ineens met zomerse lekkernijen aan de slag! Ik had twee ananassen liggen, en die wou ik niet zomaar opeten, dus ging ik op zoek naar lekkere dessertjes!
Een kleurrijke fruitsalade, ananas-cupcakes en gegrilde ananas met vanille-ijs! Check it out and enjoy!

Een traditioneel fruit-gerechtje is natuurlijk een fruitsalade. Omdat een ananas groot is én mooi oogt, kan je die gerust gebruiken om je fruitsalade in te serveren. Gewoon middendoor snijden, beetje uithollen en opvullen met verschillende fruitsoorten naar keuze. Ik ging voor bosbessen, frambozen en kleine reepjes appel. Een parapluutje erbij, et voilà, een lekker en gezond tussendoortje!

Ik vond ook een receptje terug van gegrilde ananas, en het zag er zo lekker uit! Gewoon de ananas in schijfjes, wat inwrijven met vanille en honing en op de grill. Warm serveren met een bolletje vanille-ijs en wat nutella erbij (moesten normaal mooie choco-streepjes zijn, maar de choco was te hard, damn you winter), superlekker en heel snel klaar!

Last but not least, ik moest er cupcakes mee bakken natuurlijk! Ik deed ze in kleine stukjes gewoon in het deeg, maakte er een paar met gewoon een laagje deeg, een laagje ananas en dan terug deeg, en als laatste maakte ik ook 'pineapple upside down cupcakes'! Daarbij leg je onderaan je cupcake-papiertje vier stukjes ananas met in het midden een kersje (ik ging voor een framboos, aangezien ik geen kersje had :p) en daarover het deeg gieten! Na het bakken even laten afkoelen en daarna omgekeerd serveren, origineel en lekker!

Wat denken jullie ervan? Gebruik jullie vaak ananas in receptjes?
Nog leuke ideetjes, please do share...
Petra x