zondag 23 maart 2014

Yves Rocher - Youthful Glow


Een stralende teint, met een verjongend effect! Dat belooft Yves Rocher met zijn nieuwe Youthful Glow producten, dankzij gladmakende glansdeeltjes met rozenwas. In het gamma vind je een foundation, een concealer en een poeder, en ik nam de proef op de som.

Youthful Glow Foundation - €18.95
Yves Rocher heeft dus een ingrediënt aan zijn fond de teint toegevoegd die de teint optisch gaat corrigeren, zodat die gladder is en er jonger uitziet, namelijk gladmakende parelmoer met rozen-extract.
De foundation is beschikbaar in tien verschillende kleuren, wat best veel is. Ik testte de kleur Beige 400, die jammer genoeg heel donker is voor mijn huid. Maar ik gebruik hem dan ook samen met een lichte teint foundation (of concealer) om mijn gezicht wat te gaan shapen (zie onderaan deze post voor het resultaat).

Deze Youthful Glow Foundation brengt heel makkelijk aan. Geeft een lichte dekking en een mooie glans, benieuwd naar een kleur die wel beter bij mijn eigen huidskleur past, om echt het effect op mijn volledige huid te zien. Je huid afpoeder achteraf, en ook tijdens de dag, is zeker een must, want hij gaat snel glanzen.
Hij komt in een glazen verpakking, met een handige draaidop.

♦ Radiant Youth Corrector Pen - €15.95
Dit is een corrector stift die donkere kringen en oneffenheden gaat corrigeren. Hij bevat pigmenten die het licht gaan opvangen en daardoor schaduwzones gaat gaan oplichten. Hij is verkrijgbaar in drie tinten, deze is de kleur Beige, die ook het beste past bij mijn huidskleur.

Hij gaat naar mijn gevoel niet zo heel erg goed gaan camoufleren, dus bij echte donkere wallen of rode vlekjes gaat deze niet helemaal dekkend zijn, maar door de verhelderende pigmenten vind ik hem dan wel ook prima geschikt om te gebruiken als highlighter op bv de jukbeenderen. Ik gebruikte hem dan ook in combinatie met de foundation, als de lichtere kleur bij het shapen.

Youthful Glow Powder - €19.95
Als finish touch van je makeup-look, gebruik je deze glanspoeder. Een zachte, fijne en compacte poederformule die makkelijk is aan te brengen. De teint ziet er egaler en helderder uit.
Hij is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, dit is de kleur Teint Claire, een heel natuurlijke kleur.
Hij geeft een lichte dekking, zorgt voor een mooi egaal geheel van je huid en gaat hem lichtjes matteren, zonder dof te worden. Daarnaast voelt mijn huid ook zeker niet droog aan, ik ben best tevreden met dit poeder. Hij is ook handig om mee te nemen, het kwastje doet prima zijn best om hier en daar eens bij te werken.

Nog even de kleuren van de drie producten op een rijtje:
Vlnr: glow powder - foundation - corrector pen

Om te gaan shapen, gebruik je dus een concealer of lichte kleur foundation, en een kleur die echt heel wat tinten te donker is (deze is misschien iets te oranje van ondertoon, het mag wel iets donkerder bruin zijn, maar je ziet het effect wel een beetje).
De lichte kleur breng je aan op de plekken die je wilt gaan accenturen (voorhoofd, neus, jukbeenderen, kin en onder de ogen), de donkere kleur ga je dan weer gaan aanbrengen om schaduw en diepte te creëren (aan de haargrens, zijkanten van de neus, onder de jukbeenderen. Daarna alles mooi blenden tot één geheel en afwerken met een blush en een poeder om alles te setten.
Dus je donkere foundation hoef je nog niet direct weg te gooien.

Wat denken jullie van deze producten?

Yves Rocher - Youthful Glow
Verkrijgbaar in de Yves Rocher winkels of online op yvesrocher.be

21 opmerkingen:

 1. Wow, inderdaad wel een donkere foundation hé! Wel tof dat je er dan mee kan gaan shapen, maar bij mij is dat altijd direct té..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw zo shapen en higlighten staat je echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is de correcter pen zoals de touch d'éclat van YSL? Ik bedoel qua gebruik dan, niet het product zelf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, enkel moet je aan de draaien, bij de YSL is dat een duwknop dacht ik.

   Verwijderen
  2. Ja de YSL is idd een duwknop :-) Gog dan wil ik deze zeker ook eens proberen! Want ik heb ooit zo een soort pen gehad en ik gebruikte hem ook als corrector (stond op de verpakking) tot iemand zei dat je die anders moest gebruiken zoals de YSL... Raar, maar sinds toen gebruik ik hem dus als highlight :p

   Verwijderen
 4. Die foundation is inderdaad wel heel erg donker. Om te shapen ziet hij er dan weer prima uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wou de foundation proberen, maar nu ik een paar reviews gelezen heb is het wel duidelijk dat hij niks voor mij en mijn vette huid is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie foto's! Goed alternatief trouwens voor de donkere foundation:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :) Ja, zo kan je er toch nog iets mee gaan doen!

   Verwijderen
 7. Lijken me fijne producten, maar jij hebt ze obviously echt niet nodig zo te zien ;-) Je hebt een mooie en egale huid van jezelf: natural beauty! .. niks meer aan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, thanks! Maar de eerste foto had ik wel al mijn goede kleur foundation en corrector op hoor :p

   Verwijderen
 8. HI! Ik heb de glow powder en de corrector pen ook gekregen! Ik moet ze nog testen dus ik ben super benieuwd! Ik vind het doosje al zo leuk uit zien van de powder! xoxo Nele

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vind die ook heel mooi! Benieuwd naar jouw bevindingen!

   Verwijderen
 9. De foundation vind ik ook wel heel donker, niets voor mij want shapen is ookal echt niet voor mij weggelegd :) ik vind het wel een goede review! Goed uitgelegd en duidelijk geïllustreerd met de foto's.

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, blij dat het duidelijk is :)
   Het was ook de eerste keer dat ik ging shapen, dus misschien toch eens proberen voor jezelf als je een donkere foundation liggen hebt!

   Verwijderen
 10. Die producten hebben we ook al gekocht. Zeer tevreden over!

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram