Mogelijk gemaakt door Blogger.

Bio-haar met Hairborist


Biologisch, het blijft een hype, niet alleen voor voeding, maar tegenwoordig ook voor beauty-producten. Onlangs maakte ik kennis met de natuurlijke haarverzorgingsproducten van kappersmerk Hairborist, en vandaag vertel ik jullie er graag wat meer over.

Hun gamma is heel uitgebreid, zo hebben ze heel wat verschillende shampoo's, conditioners en andere afwerkingsproducten, zowel voor extreem droog haar, vettig haar, gekleurd haar en extreem beschadigd haar. De grondstoffen voor deze producten zijn afkomstig van biologisch landbouw, en de verpakkingen zijn 100% recycleerbaar. De producten hebben ook een ecogarantie label.

Sterproduct in hun gamma is de Repair Haircare Oil, een haarverzorgingsolie die niet enkel beschadigd en dof haar gaat herstellen, maar doordat je er ook zelf aroma's kan aan gaan toevoegen, is het ook perfect voor bv. huidproblemen op de hoofdhuid te herstellen, schilfertjes te verzorgen, psoriasis of eczeem te verzachten of ongedierteproblemen te behandelen.

Het is een olie die voor het wassen van het haar wordt aangebracht, je krijgt er een handig flesje bij zo kan je echt de hoofdhuid gaan aanpakken. Daarna grondig uitspoelen en twee maal wassen met shampoo.
Ik ben gewoon een olie aan te brengen op handdoekdroog haar, en ben met deze wel eens verkeerd geweest, resultaat, heel vettig haar de dag nadien. Het product zelf, zonder toegevoegde aroma's vind ik niet zo lekker ruiken, maar je kan er zelf een geurtje naar gewenst aan toevoegen, wat ik wel een tof gegeven vind (ik heb er eentje voor droog haar, die heel kruidig ruikt). Verder een heel fijn product, die mijn haar extra gaat voeden.

Bij de shampoo's testte ik de Sensity en de Dry Hair Shampoo.
De Sensity shampoo is voor de gevoelige huid, en bevat geen parfum of etherische oliën, om zo het risico op allergieën tot een minimum te beperken. Geen echt fijne geur dus, maar de werking van de shampoo doet het echt goed. Ideaal voor mensen met een gevoelige hoofdhuid, mensen met psoriasis en kan zelf voor zuigelingen gebruikt worden.
De Dry Hair shampoo is geschikt voor droog, beschadigd en chemisch behandeld haar. Deze heeft wel een lichte geur, heel fris en fruitig (bevat pompelmoes-extracten) maar niet overheersend. Mijn haar voelt zacht en gevoed aan, al gebruik ik sowieso een conditioner achteraf.

De conditioner van Hairborist is ideaal om het haar na het wassen goed te ontwarren. Hij gaat het haar ook herstellen en verzorgen, voorkomt splitten en maakt het haar glad en glanzend. Daarnaast gaat hij ook gekleurd haar extra gaan verzorgen en is hij preventief tegen luizen bij kinderen.
Hij heeft een geur van lavendel en rozemarijn, alhoewel ik hem persoonlijk iets te kruidig vind.

Als laatste testte ik de Hairspray. Het is een haarlak zonder drijfgas en op basis van geconcentreerde fruitzuren, perfect voor onze ozonlaag! Deze haarlak kan onmiddellijk uitgekamd worden en laat geen enkele film na op het haar, ideaal dus om dagelijks te gebruiken maar niet telkens je haar te moeten wassen.
Hij is geparfumeerd met litsea, die anti-oxiderende eigenschappen bevat. Het is tamelijk overheersende citrusgeur vind ik zelf. Hij doet zijn werk prima, maar ik merk toch dat ik naar deze niet zo vaak grijp.

Wat denken jullie van deze producten? Kiezen jullie ook voor bio in jullie haarverzorging?

De producten van Hairborist zijn verkrijgbaar in biologische kapsalons, maar bekijk zeker eens de website van het merk voor meer info en om alle producten te leren kennen.