Mogelijk gemaakt door Blogger.

Yves Rocher - Youthful Glow


Een stralende teint, met een verjongend effect! Dat belooft Yves Rocher met zijn nieuwe Youthful Glow producten, dankzij gladmakende glansdeeltjes met rozenwas. In het gamma vind je een foundation, een concealer en een poeder, en ik nam de proef op de som.

Youthful Glow Foundation - €18.95
Yves Rocher heeft dus een ingrediënt aan zijn fond de teint toegevoegd die de teint optisch gaat corrigeren, zodat die gladder is en er jonger uitziet, namelijk gladmakende parelmoer met rozen-extract.
De foundation is beschikbaar in tien verschillende kleuren, wat best veel is. Ik testte de kleur Beige 400, die jammer genoeg heel donker is voor mijn huid. Maar ik gebruik hem dan ook samen met een lichte teint foundation (of concealer) om mijn gezicht wat te gaan shapen (zie onderaan deze post voor het resultaat).

Deze Youthful Glow Foundation brengt heel makkelijk aan. Geeft een lichte dekking en een mooie glans, benieuwd naar een kleur die wel beter bij mijn eigen huidskleur past, om echt het effect op mijn volledige huid te zien. Je huid afpoeder achteraf, en ook tijdens de dag, is zeker een must, want hij gaat snel glanzen.
Hij komt in een glazen verpakking, met een handige draaidop.

♦ Radiant Youth Corrector Pen - €15.95
Dit is een corrector stift die donkere kringen en oneffenheden gaat corrigeren. Hij bevat pigmenten die het licht gaan opvangen en daardoor schaduwzones gaat gaan oplichten. Hij is verkrijgbaar in drie tinten, deze is de kleur Beige, die ook het beste past bij mijn huidskleur.

Hij gaat naar mijn gevoel niet zo heel erg goed gaan camoufleren, dus bij echte donkere wallen of rode vlekjes gaat deze niet helemaal dekkend zijn, maar door de verhelderende pigmenten vind ik hem dan wel ook prima geschikt om te gebruiken als highlighter op bv de jukbeenderen. Ik gebruikte hem dan ook in combinatie met de foundation, als de lichtere kleur bij het shapen.

Youthful Glow Powder - €19.95
Als finish touch van je makeup-look, gebruik je deze glanspoeder. Een zachte, fijne en compacte poederformule die makkelijk is aan te brengen. De teint ziet er egaler en helderder uit.
Hij is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, dit is de kleur Teint Claire, een heel natuurlijke kleur.
Hij geeft een lichte dekking, zorgt voor een mooi egaal geheel van je huid en gaat hem lichtjes matteren, zonder dof te worden. Daarnaast voelt mijn huid ook zeker niet droog aan, ik ben best tevreden met dit poeder. Hij is ook handig om mee te nemen, het kwastje doet prima zijn best om hier en daar eens bij te werken.

Nog even de kleuren van de drie producten op een rijtje:
Vlnr: glow powder - foundation - corrector pen

Om te gaan shapen, gebruik je dus een concealer of lichte kleur foundation, en een kleur die echt heel wat tinten te donker is (deze is misschien iets te oranje van ondertoon, het mag wel iets donkerder bruin zijn, maar je ziet het effect wel een beetje).
De lichte kleur breng je aan op de plekken die je wilt gaan accenturen (voorhoofd, neus, jukbeenderen, kin en onder de ogen), de donkere kleur ga je dan weer gaan aanbrengen om schaduw en diepte te creëren (aan de haargrens, zijkanten van de neus, onder de jukbeenderen. Daarna alles mooi blenden tot één geheel en afwerken met een blush en een poeder om alles te setten.
Dus je donkere foundation hoef je nog niet direct weg te gooien.

Wat denken jullie van deze producten?

Yves Rocher - Youthful Glow
Verkrijgbaar in de Yves Rocher winkels of online op yvesrocher.be